09 Haz 2020

2244 Sanayi Doktora Programı Desteği Alan 10 Proje ile İTÜ Birinci Sırada

İTÜ, üniversite-sanayi iş birliğinde İTÜNOVA TTO desteğiyle “2244 Sanayi Doktora Programı”na kabul edilen 10 projeyle, Türkiye’deki araştırma üniversiteleri arasında ilk sırada yer aldı.

Haber Yayın Tarihi: 9 Haziran 2020

Sanayide nitelikli insan kaynağını artırmak için TÜBİTAK tarafından geçen yıl hayata geçirilen Sanayi Doktora Programı’nın ikinci çağrı duyuru sonuçları açıklandı. İTÜ, üniversite-sanayi iş birliğinde İTÜNOVA TTO desteğiyle 2244 Sanayi Doktora Programı’na kabul edilen 10 projeyle, Türkiye’deki araştırma üniversiteleri arasında 1’inci oldu.

Doktora Öğrencilerine 4.500 TL Burs

Destek almaya hak kazanan 188 projede yer alacak 645 doktora öğrencisine aylık 4 bin 500 TL burs verilirken, TÜBİTAK tarafından belirlenen başarı kriterlerini yerine getirmeleri şartıyla akademik çalışmalarını 6 ay yurt dışında devam ettirmeleri için imkân da sunulacak.
TÜBİTAK 2244 - Sanayi Doktora Programı 2019 Yılı Çağrısında Desteklenmeye Hak Kazanan Üniversite/Araştırma Altyapısı ve Sanayi Kuruluşları Listesi için tıklayınız.

2244 - Sanayi Doktora Programı

Sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının üniversite-sanayi iş birliğiyle yetiştirilmesi ve sanayide doktoralı araştırmacı istihdamının teşvik edilmesi amacıyla TÜBİTAK tarafından yürütülen Sanayi Doktora Programının ikinci çağrısına başvurular 14 Ekim’de başlayıp 31 Aralık tarihinde sona ermişti. Söz konusu programda yer almak isteyen üniversiteler ve firmalar başvuru dönemine yoğun ilgi gösterdi. 56 farklı üniversite ve 261 farklı sanayi kuruluşu 330 proje önerisi sundu. 2019 yılı çağrısı değerlendirme süreci tamamlandı ve 330 projeden 188’i destek almaya hak kazandı. Desteklenen projeler kapsamında 645 doktora öğrencisi yetiştirilecek.