09 Haz 2020

İTÜ’lü Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun Adı Ilısu Barajı'na Verildi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kalkınmasına katkı sağlaması planlanan Ilısu Barajına Mezunumuz Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun adı verildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 9 Haziran 2020

Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında kurulan Ilısu Barajı Hidroelektrik Santrali'nin altı türbininden ilki, törenle hizmete alındı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, barajın açılışında gerçekleşen törende yaptığı konuşmada, Ilısu Barajı'na Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun adının verildiğini duyurdu.

Çevre ve Orman Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İTÜ’de öğretim üyesi olduğu dönemde ise Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanlığı, İnşaat Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış olan ve 2016 Altın Arı Ödülü sahibi Dr. Veysel Eroğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ”Cumhuriyet tarihimizin en büyük projelerinden biri olan Ilısu Barajı, S. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 19 Mayıs 2020’de hizmete sunulmuştu. Bu muazzam projeye şahsımın ismini vermelerinden büyük onur ve gurur duydum. Zat’ı devletlerine şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan Prof. Dr. Veysel Eroğlu Ilısu Barajı, başta Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tamamının kalkınmasına katkı sağlayacak.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu Hakkında

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümünden 1971 yılında mezun oldu. İTÜ İnşaat Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Çevre Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı; İSKİ Genel Müdürlüğü, İSTAÇ, KİPTAŞ, BİMTAŞ, HAMİDİYE, İSFALT AŞ, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ'de Yönetim Kurulu Başkanlığı; İGDAŞ, BEDAŞ, AYEDAŞ, TEMSAN'da Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2003-2007 yılları arasında DSİ Genel Müdürü olarak görev yapan Eroğşu, Su Vakfı Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Üyesi olup, Dünya Su Konseyi Eski Guvernörüdür. 45'i yabancı dilde olmak üzere 350'nin üzerinde ilmî makale, tebliğ ve mesleki teknik raporları ile kitapları yayımlandı. 23, 24 ve 26. Dönemde Afyonkarahisar, 25. Dönemde İzmir Milletvekili seçildi. 60.Hükûmette Çevre ve Orman Bakanı; 61, 62, 63, 64 ve 65. Hükûmetlerde Orman ve Su İşleri Bakanı olarak görev yaptı. Halen Cumhurbaşkanı Irak Özel Temsilcisi olarak vazife yapmaktadır. İngilizce bilen Eroğlu, evli ve 4 çocuk babasıdır.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.