16 Haz 2020

Öğrencimiz Büşra Nur Köseoğulları’nın Yenilenebilir Enerji Girişimine Ödül

Kimya Mühendisliği Bölümü Öğrencimiz Büşra Nur Köseoğulları’nın kurucu ortağı olduğu Windagrotech projesi, 2019’da The European Institute of Innovation & Technology tarafından düzenlenen Food RIS Innovation ve Food Seedbed yarışmalarında 1.lik aldı. Girişim, yoluna E2020 Haziran ayı boyunca EIT Innoenergy desteğiyle mentörlük alarak devam edecek.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 16 Haziran 2020

Kimya Mühendisliği Bölümü Öğrencimiz Büşra Nur Köseoğulları, kurucu ortağı olduğu Windagrotech’in geri dönüşüme odaklanarak, karbon ayak izini azaltmayı hedeflediğini belirterek “Topluma ekonomik açıdan fayda sağlamasının yanı sıra atmosfere ve doğaya zarar vermeden enerji üretmeyi istiyoruz.” dedi.

Projenin demosunu 2018 de tasarladıklarını ve başarı vadeden tork değerini elde edince patent başvurusunu hem Türkiye hem de Avrupa bazında yaptıklarını belirten Köseoğulları, “Patent kapsamında likit transfer sistemiyle verimlilik artırma da söz konusu fakat hem yazılım hem de mühendislik çalışması gerektireceği için bunun üzerine ilerleyen zamanlarda odaklanmayı düşünüyoruz. İnovasyonun çalışma mekanizması rüzgar yönünden bağımsız olarak ve düşük rüzgar hızlarından itibaren etkin olduğu için başta tarımsal faaliyetler olmak üzere birçok alanda kullanım kolaylığı getiriyor. Hedefimiz bu teknolojiyi hem Türkiye’de hem de dünyada enerjinin unicornu haline getirmek. ” ifadelerini kullandı.

2019 yılı boyunca İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliğinden Mert Sugür’ün de ekipte yer alarak girişimcilik konusunda destek sağladığını belirten öğrencimiz Köseoğulları

“Projemiz The European Institute of Innovation & Technology (EIT)’den iki ödül aldı. 2019 Eylül ayında da Impact Hub’da düzenlenen EIT Food RIS Innovation Prizes yarışmasında 1. seçildik. 2019 yılı Kasım ayında 5 aylık kuluçka sürecinin sonunda EIT Food Seedbed finalinde 18 finalist arasından 1’inci seçildik. Portekiz’de elde ettiğimiz bu başarı hem kendimizi hem de Türkiye’yi temsil ettiğimiz için bizi çok gururlandırdı. Bu sene girişimlerine hız kazandırmak isteyenlere özel tasarlanmış olan EIT Jumpstarter yarışmasına seçildik ve 2020 Haziran ayı boyunca EIT Innoenergy desteğiyle mentörlük alacağız.”






İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.