03 Tem 2020

Mimarlık Fakültemiz “İstanbul Senin, Haliç Kıyıları Tasarım Yarışması”ndan Derecelerle Döndü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İstanbul Senin, Haliç Kıyıları Tasarım Yarışması sonuçlandı. Yarışmada ödül alan ekipler arasında İTÜ Mimarlık Fakültesi akademisyenlerimizin yanı sıra elemanlarımız, öğrencilerimiz ve mezunlarımız da yer aldı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 3 Temmuz 2020

Yarışma konusu alan; İstanbul İli, Fatih, Eyüpsultan ve Beyoğlu ilçelerini kapsayan Galata Köprüsü ile Alibeyköy Cep Otogarı arasında kalan ve Haliç kıyı bandı olarak belirlendi. Yarışma alanı, 7 bölge olarak çalışıldı.

“İstanbul Senin, Haliç Kıyıları Tasarım Yarışması”nın amacı, belirlenen yarışma alanındaki güncel ihtiyaçlar, beklentiler ve imkanlar doğrultusunda, ekolojik, özgün ve nitelikli çevresel yaklaşımların, işlevsel ve yenilikçi çözümler öneren; doğaya saygılı, sürdürülebilir, çağdaş bir çevre ve mimari anlayışı ortaya koyan, proje ve müelliflerin belirlenmesi idi. Bu kapsamda yarışmanın ile güzel sanatların teşviki, ilgili mesleklerin gelişmesi, mesleki etik değerlerin pekişmesi ve katılımcıların uluslararası rekabet gücü kazanmalarına uygun ortamın sağlanması hedeflendi.

İstanbul Senin Haliç Kıyıları Tasarım Yarışması sonuçlarına göre Üniversitemizden aşağıdaki isimler belirtilen ödüllere layık görüldü:

2. Bölge, Birincilik Ödülü: Doç. Dr. Ervin Garip (ekip başı), Doç. Dr. Banu Garip (ekip üyesi)

1. Bölge, İkincilik Ödülü: Dr. Meliz Akyol Alay (ekip üyesi)

6. Bölge, Üçüncülük Ödülü: Doç. Dr. Meltem Erdem Kaya (ekip başı), Doç. Dr. Hasan Serdar Kaya (ekip üyesi), Arş. Gör. Safiye Elif Serdar Yakut, Arş. Gör, Nergis Aşar

3. Bölge Birinci Mansiyon: Doç. Dr. Özan Önder Özener (ekip üyesi), Doç. Dr. Funda Uz (danışman)

6. Bölge, İkinci Mansiyon: Dr. Hakan Tüzün Şengün (ekip başı)

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.