09 Tem 2020

Kanada Araştırma Kürsüsünde bir İTÜ’lü: Doç. Dr. Melike Erol Kantarcı

Mezunumuz Doç. Dr. Melike Erol Kantarcı yapay öğrenme destekli yeni nesil kablosuz ağlarla ilgili yaptığı araştırmalarıyla “The Canada Research Chairs”e (Kanada Araştırma Kürsüsü’ne) seçildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 9 Temmuz 2020

Ottawa Üniversitesi (uOttowa) Öğretim Üyesi, Mezunumuz Doç. Dr. Melike Erol Kantarcı araştırmalarında odaklandığı yeni nesil kablosuz ağların kapasitesini, esnekliğini, güvenilirliğini artırmak ve gecikme süresini en aza indirmek için 5G kablosuz iletişime gelişmiş makine öğrenme algoritmaları çalışmalarıyla “The Canada Research Chairs”de bu yıl 2. kademeden seçilerek yer aldı.

2000 yılında Kanada Hükümetinin oluşturduğu kalıcı araştırma programıyla ülke genelinde araştırma yapan ve eğitim veren kurumlardan seçtiği 2.285 araştırma profesörü arasına girmeye layık görülen mezunumuz Dr. Melike Erol Kantarcı; kablosuz ağlar, 5G kablosuz haberleşme ve ağları, akıllı şebeke ve elektrikli araçlar, siber güvenlik, kablosuz sensör ağları, kablosuz enerji aktarımı ve su altı sensör ağları alanlarında çalışmalar yürütüyor. Erol-Kantarcı, bilim ve teknoloji dünyasında kablosuz sistemlerde kaynak tahsisi, minimum gecikme ve ağların kendi kendine optimizasyonu ile çok yüksek hacimli veri işleme üzerine en son çalışmaları sayesinde, otonom araçların, akıllı şebeke teknolojisinin, kablosuz güçle çalışan sistemlerin ve sağlık hizmetleri için ağların geliştirilmesine katkıda bulunacak. Ayrıca kablosuz ağları da bir üst seviyeye taşımak için 6G teknolojisinin algoritmalarını tasarlıyor.

Ottawa Üniversitesi Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesinde Öğretim Üyesi olan Doç. Dr. Melike Erol Kantarcı, aynı zamanda Ağa Bağlı Sistemler ve Haberleşme Araştırmaları (NETCORE) Laboratuvarının direktörlüğünü üstleniyor.

Doç. Dr. Melike Erol Kantarcı Hakkında

Doç. Dr. Melike Erol Kantarcı 2001 yılında İTÜ Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği lisansını tamamladıktan sonra yine aynı sene yüksek lisans eğitimine başladı. 2009 yılında İTÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Oktuğ’un danışmanlığında doktora derecesini alan Erol, Ottawa Üniversitesi Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesinde öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir. Yaptığı bilimsel yayınlarla 5000’in üzerinde atıf alan Erol’un Google Scholar h-indeksi 36’dır. Mezunumuz N2Women tarafından 2019 yılında Ağ ve Haberleşme Yıldızları arasında da yer almıştır.

Ottowa Üniversitesi’nin haberi için: https://research.uottawa.ca/news/new-canada-research-chairs-forefront-transformative-research

The Canada Research Chairs Program hakkında detaylı bilgi için: https://www.chairs-chaires.gc.ca/


İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.