22 Tem 2020

Dr. Öğretim Üyesi İslem Rekik’e Marie Sklodowska Curie Araştırma Desteği

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Dr. Öğr. Üyesi İslem Rekik’in “Normalization of Multimodal Brain Networks for Integral and Predictive Mapping of Neurological Disorders” isimli araştırma projesi Horizon 2020 Programı kapsamında desteğe değer görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 22 Temmuz 2020

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi İslem Rekik’in “Normalization of Multimodal Brain Networks for Integral and Predictive Mapping of Neurological Disorders” isimli araştırma proje önerisi Avrupa Birliği Horizon 2020 Marie Skłodowska Curie Bireysel Araştırma Bursları (Individual Fellowships-IF) 2019 çağrısı kapsamında %91’lik bir değerlendirme derecesiyle destek almaya değer görüldü. Bu çağrı döneminde mühendislik panelinde başarı oranı ise yalnızca %13’tü. Araştırmacılar “NormNets” projesi ile nörolojik hastalıklara ait bütünleyici ve öngörücü beyin haritalama kestirimleri yaparak nörobilimde beyin ağları alanında ilerleme kaydetmeye çalışacaklar.

Toplam bütçesi 145,355 Euro olan 2 yıllık projenin, farklı bilgi ağlarını bütünleştiren bir bilgisayar yöntemi ortaya koyması ve hem sağlıklı hem de hastalıklı beyinler için beyin bağlantı şablon haritaları oluşturması beklenmekte.

Dr. Öğretim Üyesi İslem Rekik

Dr. İslem Rekik, Birleşik Krallık’da University of Edinburgh’da “Neuroimaging ve Computer Sciences” dalında doktorasını 2014 yılında tamamladıktan sonra ABD’de University of North Carolina’da IDEA laboratuvarında doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmıştır. Ardından Birleşik Krallık’da University of Dundee’de 2016-2018 seneleri arasında “Lecturer” olarak çalışmış ve 2017 senesinde BASIRA ((Brain And SIgnal Research & Analysis, www.basira-lab.com) Laboratuvarını kurmuştur. Dr. Rekik, 2018 senesinden beri İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde Doktor Öğretim Üyesi olarak yaptığı araştırma çalışmalarında, makine öğrenmesi ve ileri bilgisayarla görü teknikleri yöntemleri ile büyük beyin veri analizi üzerine teknikler geliştirerek sağlık bilimlerine katkı yapmaktadır. Dr. Rekik, bilimde ve araştırmada çeşitlilik prensibiyle özellikle dezavantajlı azınlıklar ve az gelişmiş ülkelerdeki genç araştırmacılar için kapsayıcı ve güvenli araştırma ortamlarının oluşturulmasını desteklemektedir.


İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.