22 Tem 2020

“LACMA not LackMA” Yarışması Birincisi Mezunumuz Saffet Kaya Bekiroğlu

LACMA’nın (Los Angeles County Museum of Art)’nın yenilenecek binası için Citizens’ Brigade to Save LACMA tarafından düzenlenen “LACMA not LackMA” pop-up fikir yarışmasında Saffet Kaya Design’ın projesi birinci seçildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi


Haber Yayın Tarihi: 22 Temmuz 2020


İTÜ Mimarlık Bölümü mezunumuz Saffet Kaya Bekiroğlu’nun kurucusu olduğu Saffet Kaya Design, “Mevcut Yapılarla Çalışmak” (Working With The Existing Buildings) kategorisinde “Reimagining/Restructuring” (Yeniden Hayal Etmek /Yeniden Yapılandırmak) isimli projesiyle ödül kazandı. İkinci aşama olan halk oylamasında ise birinci oldu. Saffet Kaya Design’ın “Reimagining/Restructuring” (Yeniden Hayal Etmek / Yeniden Yapılandırmak) isimli projesi alışılmış galeri mekanlarının yanı sıra spiral seyir rampası da içeriyor.
Yarışmanın diğer kategorisi olan “Sıfırdan Başlamak” (From The Ground Up) kategorisinde ise; Coop Himmelb(l)au’nun “LACMA Wing” ve Paul Murdoch Architects’in “Unified Campus” projeleri berabere kaldı.
Saffet Kaya Bekiroğlu, İTÜ Mimarlık Bölümü’nde eğitim gördükten sonra yüksek lisansını ABD’de UCLA’de (Kaliforniya Üniversitesi, Los Angeles) tamamladı. Çeşitli uluslararası mimarlık okullarında misafir eleştirmen, öğretim görevlisi ve öğretmenlik yaptı. Greg Lynn, Frank Gehry ve Zaha Hadid gibi mimarların büyük projelerinde yer aldıktan sonra kendi ofisini kurdu.






 


Haber: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 20 Temmuz 2020

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.