24 Tem 2020

Genç Akademisyenlerimize Denizcilik Alanında Ödül

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi araştırma görevlilerimizden; Mehmet Ozan Şerifoğlu, Deniz Öztürk ve Turgay Hızarcı tarafından hazırlanan “Farklı çalışma modlarına sahip, pentamaran gövdeli ve modüler acil durum müdahale aracının geliştirilmesi (ADMA)” konulu proje Denizci Millet, Denizci Ülke Fikir/Proje Yarışması kapsamında üçüncülük ödülüne değer görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 24 Temmuz 2020

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası (IMEAK DTO) tarafından; Türk denizciliğine yeni ufuklar açmak, Ar-Ge kültürünü geliştirmek ve yüksek katma değerli yeni deniz teknolojileri üretimi sağlamak maksadıyla, bu yıl ilki düzenlenen Denizci Millet, Denizci Ülke Fikir/Proje Yarışması tamamlandı ve ödüller sahiplerini buldu.

Yarışmaya “Farklı çalışma modlarına sahip, pentamaran gövdeli ve modüler acil durum müdahale aracının geliştirilmesi (ADMA)” adlı proje ile başvuran, İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi, Gemi ve Deniz Teknolojileri Mühendisliği Bölümü araştırma görevlilerimiz; Turgay Hızarcı, Deniz Öztürk ve Mehmet Ozan Şerifoğlu'nun oluşturduğu ekip üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Ödüller, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katıldığı bir tören ile takdim edildi. Dereceye giren ekipler ödüllerini Adil Karaismailoğlu, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve İMEAK DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır’dan aldılar.

Arş. Gör. Deniz Öztürk

Arş. Gör. Deniz Öztürk, 2011 yılında Pertevniyal Lisesi’nden, 2016 yılında da İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği lisans programından mezun olmuştur. Lisans eğitimi döneminde Gemi Mühendisleri Odası (GMO) öğrenci kulübü başkanlığı, İTÜ Gemi Mühendisliği Kulübü başkanlığı, İTÜ Society of Naval Architects and Marine Engineering (SNAME) öğrenci topluluğu kurucu üyeliği görevlerini üstlenmiştir. Yüksek lisansını İTÜ Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği programında, yalpa azaltıcı modern sistemlerin gemi yalpa hareketine etkisi üzerine yaptığı çalışmayla 2019 yılında tamamlamıştır. Doktora çalışmasını ise aynı anabilim dalında sürdürmektedir. Araştırma ilgi alanları arasında gemi hidrodinamiği ve denizcilik performansının sayısal ve deneysel olarak incelenmesi yer almaktadır. İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri fakültesinde araştırma görevlisi olan Yük. Müh. Öztürk, aynı zamanda İTÜ Ata Nutku Gemi Model Deney Laboratuvarında araştırmacı olarak çalışmaktadır. Yük. Müh. Öztürk’ün, GMO ve SNAME meslek odalarına üyelikleri bulunmaktadır.

Arş. Gör. Mehmet Ozan Şerifoğlu

Arş. Gör. Mehmet Ozan Şerifoğlu, 2010 yılında İstanbul Anadolu Lisesini tamamlamış, 2015 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği lisans programından mezun olmuştur. İTÜ Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği programında tamamladığı yüksek lisans eğitimi sırasında sualtı planörleri için hidrodinamik form optimizasyonu konusunda çalışmıştır. Yüksek lisansı sırasında yeni nesil, insansız bir sualtı aracı geliştirme amacıyla Turgay Hızarcı ile birlikte bir girişimin kurucu ortaklığını üstlenmiştir. Halen, deniz teknolojileri alanında doktora faaliyetlerine devam etmekte ve insansız sualtı sistemleri ile deniz teknolojileri konularında çalışmalar yürütmektedir.

Arş. Gör. Turgay Hızarcı

Arş. Gör. Turgay Hızarcı, 2015 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği lisans programından mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini, İTÜ Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Programında, su altı planörlerinin akustik analizi üzerine bir çalışma gerçekleştirerek 2019 yılında tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimi ile birlikte yenilikçi ve insansız su altı araçları üretimi üzerine Mehmet Ozan Şerifoğlu ile bir girişimin kurucu ortaklığını yapmıştır. Doktora eğitimine devam eden Hızarcı, su altı araçlarının tasarımı ve analizleri üzerine çalışmalarına devam etmektedir.

>

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.