29 Tem 2020

İTÜ ve MÜGESAN’dan Amatör Denizciliğe Önemli Destek

İTÜ ve MÜGESAN ''Amatör Denizciliği Yaygınlaştırma Kapsamında İş Birliği Protokolü'' imzaladı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi
Haber Yayın Tarihi: 29 Temmuz 2020

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Mühendislik ve Gemi Sanayi A.Ş (MÜGESAN) arasında “Amatör Denizciliği Yaygınlaştırma Kapsamında İş Birliği Protokolü” imzalandı. Protokole göre, İTÜ Denizcilik Fakültesi mezunları için manevi değer taşıyan "Yedi Çifte Yelkenli Teknelerini” bakım-onarım ve yeniden imalat çalışmaları MÜGESAN tarafından bedelsiz olarak üstlenilecek.

İTÜ Rektörlüğü Yönetim Kurulu Toplantı Salonunda düzenlenen imza törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, MÜGESAN adına Müh. Cevdet Işık ve İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt katıldı.

Protokol ile birlikte, MÜGESAN, İTÜ'nün Denizcilik Fakültesinde mevcut olan "Yedi Çifte Yelkenli Teknelerinin” yapılarını örnek alarak, beş ve yedi çifte yelkenli tekne üretimi sağlayarak denizcilik eğitimine kazandıracak. Deniz eğitim sahasında mezunlar, yelkenli tekne sahipleri ve ilgili öğrenci kulüplerinin sorumlu öğretim elemanlarının koordinasyonunda, öğrenciler ile birlikte eğitim yapılmasına öncülük edecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın amatör denizcilik ruhunu canlandırma hedefine katkı sağlaması ve kürek/yelken faaliyetlerinin gelişimine öncülük etmesi bekleniyor.


Sektör ve Üniversite için Değerli İş Birliği

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, imzalanan protokolü öğrencilere pratik kazanımlar sağlayacak değerli bir girişim olarak ifade ederek, bu çalışmaya öncülük etmesi nedeniyle Müh. Cevdet Işık’a teşekkürlerini sundu. MÜGESAN adına imza törenine katılan Işık, öğrenciler ile mezunları bir araya getirecek bu çalışmanın tarafı olmaktan büyük onur ve heyecan duyduğunu söyledi.

Müh. Cevdet Işık, Denizcilik Fakültesi Tuzla Yerleşkesinde bu çalışmanın koordinasyonunu sağladığı için İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Oğuz Salim SÖĞÜT başta olmak üzere, fakülte yönetimine ve teknik personellere teşekkürlerini sundu. Teknelerin imalatına müteakiben kulüp sorumlusu öğretim elemanları ve öğrenciler ile birlikte çalışmayı sabırsızlıkla beklediğini dile getirdi.
İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.