11 Ağu 2020

İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğrencileri Yarışmalardan Ödülleri Topladı

İTÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla 2020 Yarışması”, “Taksim’i Hayal Et: Taksim Meydanı için Öğrenci Fikir Projesi Yarışması”, “Yapı Tasarım Yarışması: “Kamusal Alanda Yenilikçi Adımlar” ve “Mars 2050: Yaşam Alanı Fikir Yarışması”ndan ödülleri topladı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 11 Ağustos 2020

İTÜ’lüler, Rönesans Holding’in düzenlediği “Kendine Yeten Verimli Yaşam Alanları” temasıyla düzenlen mimari tasarım yarışmasında RGY Özel Ödülü, Yenilikçi Fikir ve Detay Çözüm Ödülü ve İyi Uygulama Ödülü kategorilerine değer görüldü.

Yarışma, gelecek nesillerin daha sağlıklı çevre dostu yapılarda yaşamasını sağlamak için üniversite öğrencilerine “sürdürülebilirlik” kültürünü kazandırmak, değerin artırılması ve atığın azaltılmasıyla proje gereksinimlerinin doğru belirlenmesine olanak tanıyor. Proje boyunca kesin ve doğru süreçlerin yürütülerek tekniklerin ve metotların standardize edilmesini sağlamak için, öğrenmenin sürekliliğine, takım çalışmasına, fikirlerin paylaşılması ve birbirine destek olmanın gücü ile ortak fikir üretmek amaçlanıyor. Bu yıl 6.’sı düzenlenen ve 75 üniversiteden 900 öğrencinin katıldığı Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması’nda öğrencilerimizin ödül kazandığı kategoriler:

RGY Özel Ödülü

Berk Kesimoğlu
Merve Hasekioğlu

Yenilikçi Fikir ve Detay Çözüm Ödülü


Umut KAYA
Mehmet ATIŞ
Onurcan Toğay
Kerem Hancı

İyi Uygulama Ödülü

Oğuzhan Koral
Sinem Celen

Taksim Meydanı’nı İTÜ’lüler Tasarladı

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) bünyesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi BİMTAŞ tarafından düzenlenen “Taksim’i Hayal Et! Taksim Meydanı için Öğrenci Fikir Projesi Yarışması”nda İTÜ öğrencileri eş değer 7 ödülden 5’inin sahibi oldu.

Yarışmada Taksim Meydanı’nın günlük yaşamın doğal uzantısı olan bir kamusal alan olarak, toplumun tüm kesimleri tarafından, farklı zaman dilimlerinde, değişen sürelerde deneyimlenmesini teşvik edecek kullanım önerilerini içeren fikir projeleri elde edilmesi amaçlandı.

İPA Florya Yerleşkesinde 19 Ağustos 2020 16:30’da düzenlenecek Kolokyum ve Ödül Töreni’nde ödüllerini alacak öğrencilerimiz:

Eşdeğer Ödül 10-19438

Gökalp Kumdakcı, İTÜ Mimarlık Öğrencisi

Eşdeğer Ödül 16-21804

Yağmur Çil, İTÜ Mimarlık Öğrencisi

Defne Saysel, İTÜ Mimarlık Öğrencisi

Eşdeğer Ödül 17-84627


Taha Nacar, İTÜ Mimarlık Öğrencisi

Talia Nur Koç, İTÜ Mimarlık Öğrencisi

Eşdeğer Ödül 24-68357

Ece Tamer, İTÜ Mimarlık Öğrencisi

Elif Nur Adıgüzel, İTÜ Mimarlık Öğrencisi

Anıl Aydınoğlu, İTÜ Mimarlık Öğrencisi

Eşdeğer Ödül 56-19748

Güngör Umut Müezzinoğlu, İTÜ Mimarlık Öğrencisi

Emine Alpşar, İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Öğrencisi

Atalay Akpınar, MSGSÜ Şehir ve Bölge Planlama Öğrencisi

Gelecek Yaşam Alanı Fikirleri de İTÜ’lülerden


İTÜ’lüler, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilim ve Teknoloji Merkezi iş birliğiyle "Dış Gezegen Şehirciliği ve Uzay Mimarlığı" yaklaşımıyla düzenlenen “Mars 2050: Yaşam Alanı Fikir Yarışması” öğrenci kategorisinde eş ödüle layık görüldüler.

Eş Ödül Rumuz No Ö-TİGÖ1

Göksu Eda YILMAZ

İsrafil TAŞLIBEYAZ

Özge BÖREKÇİ

YAPI TASARIM YARIŞMASI: “KAMUSAL ALANDA YENİLİKÇİ ADIMLAR”

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) tarafından her sene farklı bir temayla gerçekleşen Yapı Tasarım Yarışması’nda İTÜ’den öğrenci kategorinden 1 proje ve profesyonel kategoriden iki proje eşdeğer mansiyon ödülüne değer görüldü.

Bu yıl “Kamusal Alanda Yenilikçi Adımlar” temasıyla düzenlenen yarışmada müştereklik, uyarlanabilir olma ve taşınabilirlik kavramları üzerinden değerlendirildi. Yarışmada öğrenci ve profesyonel kategoride ödül kazanan öğrencilerimiz:

Öğrenci Kategorisi Eşdeğer Mansiyon

BetoNatur Projesi

Arda Coşan

Profesyonel Kategorisi Eşdeğer Mansiyon


Kinetik Durak Projesi

Dilara Demiralp

Beril Çiçek Demirel, Scuola Politecnica di Design Milano

Hasat Okulu Projesi

Hakan Tüzün Şengün

Seda Kurt Şengün

Oğuz Cem Çelik (Danışman)

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla 2020 Mimari Tasarım Yarışması sonuçları: https://ronesans.com/surdurulebilirlik/sgt/#1596097076034-0f26ec8c-bca6

Taksim’i Hayal Et: Taksim Meydanı için Öğrenci Fikir Projesi Yarışması sonuçları:https://hayalimdeki.istanbul

Mars 2050: Yaşam Alanı Fikir Yarışması sonuçları: http://www.bursabilimmerkezi.org/mars-2050-yasam-alani-fikir-yarismasi-sonuclarina-dair-kamuoyu-duyurusu-1408/

Yapı Tasarım Yarışması sonuçları: https://www.yapitasarimyarismasi.com/290/kazananlar

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.