11 Ağu 2020

ITU Rangers University Esports Masters 2020’de Avrupa İkincisi

Üniversiteler arası düzenlenen en önemli e-spor etkinliklerinden biri olan “Intel Gaming Fest University Esports Masters (UEM) 2020” turnuvasında İTÜ League of Legends (LoL) takımı ITU Rangers ülkemizi temsil eden tek takım olarak finale kadar yükseldi ve Avrupa ikincisi oldu.

Haber Yayın Tarihi: 11 Ağustos 2020

E-sporun ortaya çıkışından sonra geleneksel olarak düzenlenen UEM 2020’ye 500’ü aşkın üniversiteden 30 binin üzerinde oyuncu katıldı. Üniversitemizi başarılı bir şekilde temsil eden İTÜ E-spor Kulübü kuruluşundan günümüze geçen 2 yıllık süreçte aktif olarak katıldıkları UEM gibi turnuvalarla faaliyetlerine devam ediyor. Aktif üye sayısı 300'ün üzerinde olan öğrenci kulübümüz toplamda 6 e-spor dalında farklı takım ve oyuncularıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

UEM 2020 Türkiye Şampiyonu ITU Rangers Uluslararası Başarılara İmza Atıyor

UEM 2020 Türkiye finallerinde Dokuz Eylül Üniversitesi League of Legends takımını yenerek Türkiye şampiyonu olmayı başardıktan sonra ülkemizi Avrupa’da temsil etmeye hak kazanan ITU Rangers, Avrupa finallerinde elemeleri de başarıyla geçerek 12 ülkeden üniversite takımı arasında yerini aldı. Sırasıyla çeyrek final, yarı final maçlarını da kazanarak final karşılaşmasına kadar yükseldi. 8 Ağustos’ta gerçekleşen final karşılaşmasında Almanya’yı temsil eden Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü ile 5 maçlık seri oynayan ITU Rangers karşılaşmadan mağlup ayrıldı ve Avrupa 2.si olmaya hak kazandı.

Turnuvanın ana sponsorluğunu üstlenen Intel dışına resmi sponsorları arasında Amazon ve Twitch Students da yer alıyor.

ITU Rangers (Türkiye) ve KIT SC Whitte (Almanya) arasında oynanan UEM 2020 Avrupa finalini izlemek için: https://www.twitch.tv/videos/704031433