13 Ağu 2020

İTÜ GİNOVA’dan İki Yeni AB Projesi

Erasmus Plus Bilgi Ortaklıkları Proje Çağrısı sonuçları açıklandı. Desteklenen projeler arasında İTÜ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’nin (İTÜ GİNOVA) proje ortağı olarak dâhil olduğu iki proje de yer aldı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 13 Ağustos 2020

Avrupa genelinde 216 proje başvurusu alan Erasmus Plus Bilgi Ortaklıkları Proje Çağrısı sonucunda, 30 proje desteklenmeye değer bulundu. İTÜ GİNOVA’nın dâhil olduğu SME Cluster Growth ve WeRIn – Woman Entrepreneurs in Regional Inclusive Ecosystems başlıklı projeler de desteklenen projeler arasında yer aldı.

SME Cluster Growth Projesi, mühendislik alanında faaliyet gösteren KOBİ’leri yatay beceriler ve bilgilerle donatarak güçlendirmeyi ve sürdürülebilir bir büyüme sağlamalarını amaçlıyor. Proje kapsamında; yükseköğretim kurumlarından ilgili birimlerin ve iş dünyasından profesyonellerin desteğiyle KOBİ’lerin, operasyonel, davranışsal ve yeni koşullara uyum sağlama yeteneklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Projenin koordinatörlüğünü, İspanya’daki Malaga Üniversitesi yürütecek.

WeRIn – Woman Entrepreneurs in Regional Inclusive Ecosystems Projesi’nde ise girişimcilik ekosistemindeki kadın mezun oranını yükseltmek ve Avrupa genelinde bölgesel ekosistemlere daha fazla dâhil olmalarını sağlamak amacıyla girişimcilik eğitiminin ve destek programlarının kapsayıcılığının artırılması hedefleniyor. Projenin koordinatörlüğü, Almanya’dan Münster Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından yürütülecek.

Her iki projenin de başlangıç dönemi 2021 yılı Ocak ayı olup, üç yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Erasmus Plus Bilgi Ortaklıkları Hakkında

Bilgi Ortaklıkları, yükseköğretim ve iş dünyası arasında bir köprü kurmayı hedefleyen uluslararası, yapılandırılmış ve sonuç odaklı projelerdir. Bilgi Ortaklıkları ile yükseköğretim, iş dünyası ve daha geniş sosyo-ekonomik çevrede yenilikçiliğin teşvik edilerek Avrupa’nın yenilikçilik kapasitesinin güçlendirilmesi hedeflenmektedir.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.