25 Eyl 2020

İTÜ-TPAO ve İTÜNOVA’dan Denizcilik Alanında Önemli İşbirliği

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve İTÜNOVA Teknoloji Transfer Ofisi (İTÜNOVA TTO) arasında “BOSIET ve FOET Eğitimlerinin OPITO Akreditasyonlu ve Sertifikalı Olarak Yerlileştirilmesine Yönelik Protokol” kapsamında yürütülen projede sona gelindi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 25 Eylül 2020

İTÜNOVA TTO koordinasyonunda yürütülen proje kapsamında yapılan BOSIET Eğitimleri, eğitim-uygulama havuzu, yangınla mücadele eğitim platformu ve filika eğitim platformu altyapılarında yetkilendirilmiş eğitmenler tarafından icra edildi.

Uzman eğitmenler tarafından ilk kez icra edilen uygulama eğitimleri 25 Eylül 2020 tarihinde İTÜ Tuzla Kampüsü Denizcilik Fakültesinde yapıldı. Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, TPAO Genel Müdürü Melihhan Bilgin, İTÜNOVA TTO Genel Müdürü Ekrem Özcan, İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt ve çok sayıda davetli birlikte izledi.

İş birliği detaylarına gelince;

TPAO’nun finansal desteği ile İTÜ’nün mevcut denizcilik eğitiminde uygulama altyapı olanaklarının geliştirilmesini içeriyor. İTÜ’nün kurumsal kabiliyetleri ve akademik yetkinleri ile akredite bir uluslararası eğitim tedarikçi organizasyonunun kurulması, TPAO’nun denizlerde petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerinde görev alan personeli için zorunlu olan BOSIET ve FOET eğitimlerinin, OPITO akreditasyonlu ve sertifika onaylı şekilde sağlanmasıdır.

TPAO, eğitim tedarikçi organizasyonun kurulmasına müteakip on (10) yıllık süreçte 900 kişilik kontenjanı doldurana kadar, ihtiyaç duyduğu BOSIET ve FOET eğitim hizmetlerinin OPITO sertifikalı olarak yerlileştirilmesini kapsayan eğitim hizmeti ihtiyacını İTÜ’den temin edecek.
TPAO, İTÜ’nün BOSIET ve FOET eğitimleri verecek şekilde altyapısını hazırlaması, akreditasyonu, eğitime hazır hale gelmesi ve bu konulardaki araştırma ihtiyaçlarının karşılanması için destekte bulundu.

Proje altyapı kurulum ve akreditasyon aşamalarında İrlanda’da faaliyet gösteren SEFTEC firması ve İrlanda Ulusal Denizcilik Koleji’nden (NMCI) ekipman üretimi ve danışmanlık desteği alındı.

Proje tamamlandığında, İTÜNOVA Teknoloji Transfer Ofisi ülkemizin OPITO onaylı ilk eğitim tedarikçi firması unvanına sahip olacak ve öncü bir rol oynayacak. Özellikle, Doğu Akdeniz bölgesinde son yaşanan gelişmeler değerlendirildiğinde, bu nitelikte uluslararası bir eğitim-belgelendirme tedarikçisinin ülkemizde sıfırdan ve kaliteli bir şekilde yapılandırılması oldukça önemli bir girişimdir.

İTÜNOVA Teknoloji Transfer Ofisi’nin petrol ve doğalgaz sektöründe insan kaynağı desteği sağlayan firmaların eğitim ve belgelendirme süreçlerinde de önemli bir bölgesel çözüm ortağı olacağı öngörülüyor. Bu da küresel olarak büyük önem taşıyan petrol ve doğalgaz gibi alanlarda ülkemize değer, ekonomimize katkı sağlayacak.

İTÜ iş birliği ile gerçekleşen proje çerçevesinde TPAO’nun eğitim hizmeti tedarikini yerli kaynaklarla karşılayacak olması, ekonomimize doğrudan somut bir katkı sunacak. Bununla birlikte, İTÜNOVA Teknoloji Transfer Ofisi, OPİTO onaylı eğitim tedariki firması olarak, özellikle bölgede faaliyet gösteren büyük çaplı firmaların eğitim taleplerini karşılayarak ülkemize önemli bir döviz girdisi sağlaması bekleniyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.