25 Eyl 2020

Mimarlık Fakültemiz Göğsümüzü Kabarttı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri “Taksim Kentsel Tasarım Yarışması”, “17. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri”, “Salacak Kentsel Tasarım Yarışması”, “Yarından Sonra, C-19 Sonrası Mekân ve Nesne Ulusal Fikir Yarışması”, “Meles Çayı Ulusal Kentsel Tasarım Fikir Projesi Yarışması” ve “Ana Transfer Merkezi Mimari Proje Yarışması”ndan ödülleri topladı.

Haber Yayın Tarihi: 25 Eylül 2020

İTÜ’lüler, İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından serbest ve uluslararası olarak düzenlenen “Taksim Kentsel Tasarım Yarışması”nda beş eşdeğer mansiyondan ikisine ve üç eşdeğer ödülden birine değer görüldü. İki kademeli olarak açılan yarışmada Mimarlık Fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hayriye Eşbah Tunçay'ın liderlik yaptığı aralarında Prof. Dr. Fatih Terzi ve Doç. Dr. Ebru Erbaş Gürler'in bulunduğu ekip ile Doç. Dr. Ozan Önder Özener'in yer aldığı ekipler eşdeğer mansiyonlara layık görüldü. Aynı zamanda İTÜ Mimarlık Bölümü'nde yarı-zamanlı görev yapan Bünyamin Derman'ın liderliğindeki ekip de eşdeğer ödülü kazandı.

Eşdeğer Mansiyon

Prof. Dr. Hayriye Eşbah Tunçay (Ekip Lideri)
Ebru Erbaş Gürler
Ayşen Tabak Oflaz
Ayça Keskin
Bengi Su Doğru
Oya Espah
Paolo Belloni
Stefano Rolla
Fatih Terzi
Okan Murat Dede

Eşdeğer Mansiyon

Zuhal Kol (Ekip Lideri)
Carlos Zarco Sanz
Berna Yaylalı
Ozan Önder Özener

Eşdeğer Ödül

Bünyamin Derman
Dilek Derman
Mehmet Kadıoğlu
Redife Kolçak

Yaşayan Pamukkale Fikir Projesi, “Mimarlar Odası 17. Ulusal Mimarlık Ödülü” Getirdi

Mimarlar Odası Denizli Şubesi ve Denizli Genç İş İnsanları Derneği’nin 2019 yılında ortaklaşa “Yaşayan Pamukkale” temasıyla düzenlediği Ulusal Mimari Fikir Proje Yarışması’nda birincilik ödülüne İTÜ Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Dr. Nizam Onur Sönmez ve lisansüstü öğrencilerimiz Derya Uzal, Furkan Balcı ile Tevfik Saygın Özcan “Kabuk” projesiyle layık görüldü. Birincilik ödülünü aldıkları bu proje ile Mimarlar Odası tarafından verilen 17. Ulusal Mimarlık Ödülü’ne de “Fikir Sunumu Dalı”nda değer görüldü.

Fikir Sunumu Dalı Ödülü

Kabuk
Nizam Onur Sönmez
Derya Uzal
Furkan Balcı
Tevfik Saygın Özcan

Salacak Kentsel Tasarım Yarışması’ndan Bir Eşdeğer Ödül, İki Mansiyon

Mimarlık Bölümümüzden Bünyamin Derman'ın liderliğindeki ekip İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nca düzenlenen Salacak Kentsel Tasarım Yarışması'nda Eşdeğer Ödüle değer görülürken, İç Mimarlık Bölümümüz öğretim üyeleri Ervin Garip ve Banu Garip'in yer aldığı ekip 1. Mansiyon'un sahibi oldu. Yine Mimarlık Bölümümüz öğretim üyesi Ozan Önder Özener'in yer aldığı ekip aynı yarışmanın 2. Mansiyonu’na değer görüldü.

Eşdeğer Ödül

Bünyamin DERMAN (Ekip Başı)
Dilek DERMAN
Mehmet KADIOĞLU
Başak TAŞ ÖZDEMİR

Birinci Mansiyon

Doç. Dr. Ervin GARİP (Ekip Başı)
Doç. Dr. Banu GARİP
Kamer ÖZAYDAN
Nesibe ATAKUL

İkinci Mansiyon

İbrahim Tolga HAN (Ekip Başı)
A. Eren ÖZTÜRK
Kerem GANİÇ
Zeynep Gülşah AYGÜN
Emre Sinan SAYIN
Mert KALKAN
Ozan Önder ÖZENER, Doç. Dr.
Reyhan GANİÇ

Küresel Pandemiden Sonra Kamusal Mekan ve Özel Mekan Fikirleri Öğrencilerimizden

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümü Çevrimiçi Platformu tarafından, “Yarından Sonra I C-19* Sonrası Mekan ve Nesne Ulusal Fikir Yarışması” başlığıyla organize edilen yarışmanın Kamusal Mekan kategorisinde birincilik, ikincilik ödülleri ve bir adet mansiyon Mimarlık Bölümü öğrencilerimizin, Özel Mekan kategorisinde ise birincilik ödülü İç Mimarlık Bölümü öğrencilerimizin oldu.

Kamusal Mekan Kategorisi

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

Muhammed Samed Kaya (İstanbul Teknik Üniversitesi- Mimarlık Bölümü - 4.Sınıf)

İKİNCİLİK ÖDÜLÜ

Çağla Kırmızıoğlu (İstanbul Teknik Üniversitesi- Mimarlık Bölümü - 4.Sınıf)
Beste İnan (İstanbul Teknik Üniversitesi- Mimarlık Bölümü - 4.Sınıf)
Bilge Belenli (İzmir Ekonomi Üniversitesi- Mimarlık Bölümü - 3. Sınıf)
Zeynep Gürsel (İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Bölümü - 2. Sınıf)
Safiye Naz Çankaya (İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Bölümü - 3. Sınıf)

MANSİYON ÖDÜLÜ

Zeynep Tahmaz (İstanbul Teknik Üniversitesi - Mimarlık Bölümü - 4. Sınıf)

Özel Mekan Kategorisi

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

Nurcan Kısa (İstanbul Teknik Üniversitesi - İç Mimarlık Bölümü - 2. Sınıf)
Melis İrküren (İstanbul Teknik Üniversitesi - İç Mimarlık Bölümü - 2. Sınıf)
Dilan Pakkan (İstanbul Teknik Üniversitesi - İç Mimarlık Bölümü - 2. Sınıf)

Mimarlık Fakültemiz İzmir’den de Ödülleri Topladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ana Transfer Merkezi Mimari Proje Yarışması’nda İTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Nurbin Paker Kahvecioğlu'nun yer aldığı ekip birincilik ödülünü kazanırken, Meles Çayı Ulusal Kentsel Tasarım Fikir Projesi Yarışması’nda da Mimarlık Fakültemiz öğretim üyeleri Doç. Dr. Kerem Yavuz Arslanlı’nın yer aldığı ekip birincilik ödülünün, Doç. Dr. Meltem Erdem Kaya ve Doç. Dr. Hasan Serdar Kaya’nın bulunduğu ekip ise üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Ana Transfer Merkezi Mimari Proje Yarışması

Nurbin PAKER – Y.Mimar
Hüseyin L. KAHVECİOĞLU – Y.Mimar
Damla TURAN – Y.Peyzaj Mimarı