29 Eyl 2020

İTÜ Pars Roket Grubu Model Uyduları Gökyüzüne Taşıyor

TÜRKSAT ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle bu yıl 5’inci kez düzenlenen Uluslararası TÜRKSAT Model Uydu Yarışması’nda model uydular, İTÜ PARS Roket Grubu tarafından tasarlanan roketler ve rampalar ile gökyüzüne taşındı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 29 Eylül 2020

Aksaray ilinde yapılan TÜRKSAT Model Uydu yarışlarında, İTÜ Pars Roket Grubu tarafından tasarlanarak imal edilmiş roketler ve fırlatma rampaları model uyduları gökyüzüyle buluşturdu.

İTÜ PARS Roket Grubu Danışmanlığını, İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Alim Rüstem Aslan üstleniyor. Grubun tamamı Uzay, Elektronik, Bilgisayar, Makine bölümlerinden öğrencilerden oluşuyor. Takım liderliğine ise Uzay Mühendisliği 2. Sınıf öğrencisi Miraç Azizoğlu yapıyor.

Bir günde 22 başarılı fırlatma

TURKSAT AŞ ye mili teknoloji hamlesine katkı veren İTÜ Pars Roket Grubu, yarışlarda bir günde 22 model uydu tekrar kullanılan 9 roket ile görev uçuşlarını yaptı. Bir günde 22 başarılı roket fırlatıldı.

Ocak 2020 ayında TURKSAT ile yapılan görüşmeler sonucu, TÜRKSAT Yarışmasına katılan model uyduların PARS yapımı yerli roketler ile fırlatılmasını kabul edildi.

Uluslararası TÜRKSAT Model Uydu Yarışması, temelde uydu ve uzay teknolojileri alanında insan kaynağı yetiştirilmesini amaçlıyor. Özellikle yurt dışında düzenlenen yarışmalara katılım maliyetlerinin yüksekliği dikkate alındığında, Model Uydu Yarışması ile öğrencilerin düşük bütçeler ile gerçek uzay projesi deneyimi kazanması hedefleniyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.