14 Eki 2020

Öğretim Üyemiz ve Öğrencimize En İyi Bildiri Ödülü

İTÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi öğretim üyemiz Doç. Dr. Berk Canberk’in danışmanlığında Bilgisayar Mühendisliği öğrencimiz Muhammed Raşit Erol’un lisans bitirme çalışması, EAI INISCOM 2020’de “En İyi Bildiri Ödülü”ne değer görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 14 Ekim 2020

Çalışmada dronlar arası ağlarda kablosuz bağlantının performansını değerlendirmek için kanal kullanımının izlenmesi üzerine yeni bir havasal ağ protokolü sunuldu. Öne sürülen bu protokol sayesinde kullanılan kanalda ayrık ve devamlı bir iletişim elde edildi. Bu protokolün özelliklerinden yararlanarak yapay zeka tabanlı uçtan uca haberleşme sistemi oluşturuldu. Bu modelde sunulan özgün hesaplama metoduyla kanal kullanımı daha pratik şekilde hesaplanabiliyor.

Muhammed Raşit Erol, 2020 Ağustos ayında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden 3.68 ortalamayla mezun oldu. İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı'nda öğrenciliği devam ediyor.

Doç. Dr. Berk Canberk, Akıllı haberleşme ağlarının yönetimi, 4G, 5G ve 6G sistemler, zeki nesnelerin interneti (Artificial Intelligence of Things AIoT), akıllı drone ağlar, akıllı içerik dağıtım ağları ve yazılım tabanlı ağlar alanlarında çalışıyor. Aynı zamanda İTÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi ArGe’den sorumlu Dekan Yardımcılığı görevini ve İTÜ Yapay Zeka ve Veri Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (İTÜAI) müdürlük görevini sürdürüyor. Saygın uluslararası dergi ve konferanslarda 80'in üzerinde basılmış ve değerlendirmede yayını, 2 ulusal kitabı, 4 uluslararası kitap bölümü ve üç uluslararası patent başvurusu bulunan Dr. Berk Canberk, IEEE Kıdemli Üyesi (IEEE Senior Member), ACM ve IEE üyesidir. İTÜ Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölümü’nde kurucusu olduğu Broadband Communications Research Group (BCRG) laboratuvarında (www.bcrg.itu.edu.tr) şu ana kadar 4 doktora, 10 yüksek lisans öğrencisi mezun olmuştur.


İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.