16 Eki 2020

Yeni Akademik Yılımızın Açılış Dersi Steven Young’dan “Shaping the Future”

Üniversitemiz 2020 –2021 Akademik Yılı Açılış Töreni, Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde ve eş zamanlı Youtube üzerinden canlı yayında yapıldı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 16 Ekim 2020

Üniversitemizin Akademik Yılı Açılış Töreni, 16 Ekim 2020 Cuma günü Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Akademik yıl açılış törenine Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Almanya İş Konseyi Başkanı Steven Young davetli konuşmacı olarak katıldı. Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, rektör yardımcılarımız, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizin yer aldığı tören, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Ali Tüfekçi ve Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Serkan Mesut Halili tarafından seslendirilen konserle başladı.

“Yeni Akademik Yıl Hepimize Hayırlı Olsun.”

Konserin ardından kürsüye gelen Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu konuklara, “Ülkemizin ve dünyanın en köklü üniversitelerinden İstanbul Teknik Üniversitesi’nin yeni akademik yılının açılışını gerçekleştirmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni Akademik yılımız hepimize hayırlı olsun.” diyerek seslendi. Koyuncu sözlerine şöyle sürdürdü. “Lisans eğitimim için 1990 yılında, henüz 16 yaşındayken adım attığım ve sonrasında tüm akademik derecelerimi aldığım, tezler yazdığım, dersler verdiğim; kısacası, yıllarımı geçirdiğim ve mensubu olmaktan büyük onur duyduğum kendi üniversiteme, şimdi böylesine gurur verici bir göreve gelmek benim için büyük motivasyon kaynağı. Başta, beni bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza ve her daim yanımda olan İTÜ Aileme teşekkürlerimi sunuyorum."

“Petrol Sondaj Gemilerindeki Yüksek Teknoloji Eğitimlerini Millileştiren Projemize Sayın Cumhurbaşkanımızdan Ödül Takdimi”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreninde, üniversitelerdeki bilimsel araştırma ile gerçekleştirilen çalışma, proje, tez ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla YÖK tarafından bu yıl dördüncüsü verilen "YÖK 2020 Üstün Başarı Ödülleri"nde İTÜ, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında “Petrol ve Doğal Gaz Endüstrisi Açık Deniz Emniyeti ve Acil Durum İleri Eğitimlerinin Akreditasyonlu ve Sertifikalı olarak Yerlileştirilmesi” konulu proje ile layık görüldü. Sözlerini sürdüren Rektörümüz Prof. Dr. Koyuncu, “Bu ödülün alınmasında emekleri geçen mensuplarımıza ve özellikle Denizcilik Fakültemizden bu projede emek harcayan tüm personelimize, öğretim üyelerimize, dekanımıza, tüm proje ekibine, İTÜNOVA Teknoloji Transfer Ofisine ve projenin gerçekleştirilmesindeki desteklerinden ve iş birliğinden dolayı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) ve mezunumuz TPAO Genel Müdürü Sayın Melih Han Bilgin’e çok teşekkür ediyorum. İTÜ olarak her alanda Üniversite-Sanayi İş Birliğine destek vermeye, içinde olmaya ve ülkemize katma değer sağlamaya tüm gücümüzde devam edeceğiz.” dedi.

Rektörümüz Koyuncu konuşmasının ardından Üniversitemizden en yüksek derece ile mezun olan mezunlarımıza, Üniversitemize en yüksek dereceyle yeni kayıt yaptıran öğrencilerimize ve TEKNOFEST 2020 Teknoloji Yarışmalarında dereceye giren takımlarımıza tebrik belgeleri ve armağanları takdim etti. Rektörümüz ayrıca İTÜ’nün YÖK 2020 Üstün Başarı Ödülü’ne değer görülmesindeki katkılarından dolayı Denizcilik Fakültemiz Dekanı ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt ile 2019 yılı TÜBA-GEBİP Ödülünü alan öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Güneş Zeynep Karabulut Kurt ve Doç. Dr. Hülya Cebeci’ye plaketlerini de verdi.

“Yeni Akademik Yılın ‘Shaping the Future’ Konulu Açılış Dersini Steven Young Verdi”

Üniversitemizin 2020-2021 Akademik Yılı açılış dersini Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Almanya İş Konseyi Başkanı Steven Young verdi. İTÜ Proje Takımlarımızın projelerini ziyaret ettiğini ve ekip üyeleriyle sohbet ettiğini belirten Young, “Motivasyon ve ilham verici projeler var. Sanayi ve iş dünyası olarak bu bizim için büyük bir motivasyon kaynağı güzel bir gençliğin geliyor olması. Yaratıcı projeler ve fikirler var. Sadece Türkiye için söylemiyorum, bir dünya şirketinin yöneticisi olarak burada bunu söylüyorum. Bir başka konu sahnede ödül alan arkadaşlara baktığım zaman herkesin gözleri pırıl pırıl parlıyordu. Fakat dikkatimi çeken asıl konu cinsiyet çeşitliliği açısından oldukça sağlıklı bir oranda kadın vardı ve bizim kadınları, kız öğrencilerimizi tüm iş dünyasında ve hayatta her zaman desteklememiz gerekiyor. Bu yüzden sizleri ve tüm öğrencileri tebrik ediyorum. Esas gelecek gençlerin elinde. Sizler geleceği şekillendireceksiniz.” diyerek sözlerine başladı.

Steven Young, “Shaping The Future” başlıklı sunumunda Bosch’un 130 senelik yolculuğunda dünyadaki teknolojik ve sermaye değişimlerindeki muazzamlığı üzerinden konulara ve iş yaşamından tecrübelerine değindi. Son olarak da öğrencilerimize tavsiye niteliğinde faydalı konular hakkında bilgiler verdi.

Tören fotoğraflarının tamamını buradan indirebilirsiniz

Canlı yayınlanan törenin tamamını izlemek için tıklayınız




İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.