16 Eki 2020

YÖK Üstün Başarı Ödülü İTÜ’ye

İTÜ ve İTÜNOVA TTO’nun Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ile birlikte yürüttüğü “Petrol ve Doğal Gaz Endüstrisi Açık Deniz Emniyeti ve Acil Durum İleri Eğitimlerinin Akreditasyonlu ve Sertifikalı olarak Yerlileştirilmesi” projesi YÖK tarafından verilen Üstün Başarı Ödülü’ne layık görüldü. Proje sayesinde yurt dışı kaynaklı olarak sürdürülen eğitim ve belgelendirme hizmeti artık yerli kaynaklardan sağlanıyor.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 16 Ekim 2020

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve İTÜNOVA Teknoloji Transfer Ofisi (TTO)’nin, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile birlikte yürüttüğü “Petrol ve Doğal Gaz Endüstrisi Açık Deniz Emniyeti ve Acil Durum İleri Eğitimlerinin Akreditasyonlu ve Sertifikalı olarak Yerlileştirilmesi” projesi YÖK tarafından Üniversite-Sanayi İş Birliği kategorisinde Üstün Başarı Ödülü’ne layık görüldü. Ödül töreni; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi. Üstün Başarı Ödülü’nü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu aldı. Proje; TPAO’nun denizlerde petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerinde görev alan personeli için zorunlu olan BOSIET ve FOET eğitimlerinin, OPITO akreditasyonlu ve sertifika onaylı şekilde sağlanmasını kapsıyor.

YÖK tarafından ödüle layık görülen proje ile ilgili konuşan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, “İTÜ, İTÜNOVA TTO ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın birlikte yürüttüğü projemizin YÖK tarafından Üstün Başarı Ödülü’ne layık görülmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Üniversitemizin ve sanayi kuruluşlarının önceki dönemlerde birlikte yürüttüğü farklı çalışmaların karşılıklı memnuniyet çerçevesinde ve başarıyla tamamlanmasının yeni iş birliklerinin gelişmesinde büyük etkisi olduğunu düşünüyoruz. Yürüttüğümüz bu proje, üniversite-sanayi iş birliği modeline uygun yapıda kurgulanmasının yanı sıra girişimcilik yönü ile de farklı paydaşlara önemli açılımlar yapıyor. Projemizde üzerinde odaklandığımız probleme getirdiğimiz çözümler, yerlileştirme çalışmalarına katkı sağlayacak ve bu katkı ilerleyen dönemlerde eğitim ve iş gücü ihracı şeklinde devam edecektir” dedi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.