23 Eki 2020

İTÜ, Mühendislik Alanında Türkiye’de Birinci

Üniversitemiz, US News & World Report’un hazırladığı “En İyi Küresel Üniversiteler’’ sıralamasında mühendislik, kimya, elektrik ve elektronik mühendisliği, çevre/ekoloji ve yer bilimleri alanlarında Türkiye birincisi oldu. İTÜ, Türkiye içinde genel sıralamada ise üçüncü sırada yer aldı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Otuz yıldan bu yana gerçekleşen ve araştırma ağırlıklı seçim kriterlerine sahip US News & World Report, 2021 yılı dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasını açıkladı. Clarivate Analytics INcites’ın analizleriyle 13 gösterge üzerinden belirlenen üniversitelerin öncelikli olarak araştırma performanslarına göre değerlendirildiği sıralamada; küresel araştırma itibarı, bölgesel araştırma itibarı, yayın, kitap, konferans, normalleştirilmiş atıf etkisi, ilk %10 içerisinde atıf alan yayın oranı, uluslararası iş birliği, uluslararası iş birliğiyle yapılan yayın oranı, %1 içerisinde yüksek oranda atıf alan yayın sayısı, %1 içerisinde yüksek oranda atıf alan yayın oranı ve toplam atıf sayısı gibi ölçütler kullanıldı.

Yer Bilimleri ve Çevre/Ekoloji Alanlarında Türkiye’den Sıralamaya Giren Tek Üniversiteyiz

86 ülkeden en iyi 1500 araştırma kurumunun küresel ve bölgesel itibarlarına göre değerlendirildiği sıralamada Üniversitemiz, 486. sırada yer alırken, 40.7 skoruyla, yer bilimleri alanında eğitim veren Türk üniversiteleri arasında listeye giren tek üniversite olarak Türkiye’de 1., dünyada 250. oldu. Ayrıca, Çevre ve Ekoloji alanında 26,5 skoruyla bu alanda Türkiye’den sıralamaya giren tek üniversite olarak 452. sırada yer aldı.

Mühendislik Alanında Türkiye’nin Lideri İTÜ

Üniversitelerin yayınlarında uluslararası iş birliğini öne çıkaran, ortak makalelerinde uluslararası yazarların yer almasının önemli olduğu sıralamada Üniversitemiz, mühendislik alanında 54.3 puanla 2021 yılı dünyanın en iyi üniversiteleri arasında 252. sırada yer alırken Türkiye’nin lider üniversitesi konumunu korudu.

Asya’da İlk 100’deki Yerimizi Korurken, Dünyada İlk 500’deyiz

Üniversitemiz, Asya üniversiteleri arasında değerlendirmeye alınan 589 üniversite arasında ise 82. sırada yer aldı. Dünya üniversiteleri sıralamasında kimya alanında 274., mühendislik alanında 252., elektrik ve elektronik mühendisliği alanında 312., çevre ve ekoloji alanında 452., yer bilimleri alanında 250. olurken bu alanlarda Türkiye’de 1. sırada yer alarak Üniversitemize büyük gurur yaşattı. İTÜ ayrıca dünyada malzeme bilimi alanında 389. ve bilgisayar mühendisliği alanında ise 449. sırada yer aldı. Dünyada ilk 500’de yer aldığımız bir başka alan da 236. sırada olduğumuz fizik oldu.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.