30 Eki 2020

Mezunumuz Sadettin Ökten’e Cumhurbaşkanlığı “Kültür Tarihi” Ödülü

İTÜ İnşaat Fakültesi 1964 yılı mezunumuz Sadettin Ökten, 2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllleri’nde “kültür tarihi” alanında ödüle layık görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

2020 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nin bu yılki sahipleri belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’ne, “kültür tarihi” kategorisinde layık görülen mezunumuz Prof. Dr. Sadettin Ökten Üniversitemize büyük gurur yaşattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla; bu yıl 7 değerli isim ödüle layık görüldü.   2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllleri’nde “kültür tarihi” ödülüne Prof. Dr. Sadettin Ökten, “sosyal bilimler” ödülüne İsmail Kara, “edebiyat” ödülüne İbrahim Tenekeci, “sinema” ödülüne Derviş Zaim, “müzik” ödülüne ise Özdemir Erdoğan değer görüldü. Ödül töreni daha sonra ilan edilecek bir tarihte Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilecek.

2020 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görülerek İTÜ ailesine gurur yaşatan mezunumuzu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Sadettin Ökten Hakkında

1942 yılında İstanbul’da doğdu. 1959’da Vefa Lisesini bitirdi. 1964’te İTÜ İnşaat Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl İTÜ Mimarlık Fakültesi’ne asistan olarak kabul edildi. 1971–73 yıllarında ABD’de misafir doktora öğrencisi olarak bulundu. Askerlik görevini 1974–75 yıllarında Genelkurmay Bilgi İşlem Dairesi’nde tamamladı. 1977’de doktor unvanını aldı. 1979–80 akademik yılında Belçika’da bilimsel araştırmalar yaptı. 1982 yılında doçentliğe yükseltildi. 1985’te Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne geçti. 1989’da profesörlüğe yükseltildi. 2004 yılında kendi isteği ile emekliye ayrıldı.

Sadettin Ökten, yapı mühendisliği alanındaki eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinin yanında proje düzeyinde mesleki uygulamalar da yapmıştır. Ayrıca bilim tarihi ve felsefesi, kültür, medeniyet ve sanat alanlarında özel ilgi sahibidir. Bu konudaki çalışmalarını farklı üniversitelerde verdiği Bilim Tarihi, Yapı Teknolojisi Tarihi, Kent Kültürü ve Kent Estetiği dersleri ile değerlendirmiştir. Halen mesleki faaliyetinin yanı sıra kültür ve sanat alanındaki ilgilerini de sürdürmektedir.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.