13 Kas 2020

İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğrencilerimiz “17. Çuhadaroğlu Öğrenci Proje Yarışması”nda Ödülleri Topladı

Yapı ve tasarım sektörünün gelişiminde, yaratıcı ve genç fikirlerin üretilmesini teşvik eden ve bu yıl on yedincisi düzenlenen 2020 Çuhadaroğlu Öğrenci Proje Yarışması’nda Mimarlık Fakültemizden 8 öğrencimizin projesi ödül aldı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

17. Çuhadaroğlu Öğrenci Proje Yarışması bu yıl “DÜZEN[siz] MEKANLAR” temasıyla gerçekleşti. Yarışmadan; Mimarlık Fakültesi öğrencilerimizden Ceren Tüfek ve Yağmur Durak birincilikle dönerken; Elı̇f Özfı̇dan, Seyra Çınar, Mehmet Atış ve Onurcan Toğay üçüncülük; Halı̇l Durmuş ve Tansu Yanık ise teşvik ödüllerini kazandılar.

Yarışmanın teması: “DÜZEN[siz] MEKANLAR”

Yarışmanın bu yılki teması ve gerekçesi şöyle açıklandı:

“İçinde bulunduğumuz yüzyıl, hızlı nüfus artışı, savaş ve göç, doğal afet, salgın hastalık vb. nedenlerle insanın kendi iradesi dışında gelişen çok sayıda kriz durumunu deneyimlemesine neden olmaktadır. Çeşitli nedenlerle ortaya çıkan, bu sürekli ya da geçici olağandışı durumların getirdiği belirsizlik ve kaos, günümüzde kentsel ve mimari ölçekte tasarımın yüzleştiği en önemli konulardan biridir. Kentsel ve mimari ölçekteki tasarımların amacı, bu durumların yarattığı talebin ve gerektirdiği dönüşümün karşılanmasına kaynak sağlamak ve mevcut potansiyelleri ‘yeni yaşam alanları’nın yaratılması için değerlendirmektir. Bu durum, bireyin çevredeki yaşantısı ve yönelimi için gereksinmelerini tam olarak açıklayabilen bir mekan kurgusunu gerektirmektedir. Bu doğrultuda yarışmanın konusu, içinde bulunduğumuz olağandışı durumlara bir yanıt olarak mevcut mekansal potansiyelleri yeniden okumayı ve tasarlamayı amaçlayan “DÜZEN[siz] MEKANLAR” olarak belirlendi. Yarışmacılardan, sözü edilen kriz durumlarının oluşturduğu yeni/geçici düzene ait mekanları sorgulaması, bu süreç içerisinde oluşan düzen[siz] içeriğin neden olduğu ilişkileri irdelemesi ve mekan ihtimallerini ortaya koyması beklendi.”

Jüride önemli isimler

Yarışmanın jürisinde, Çiğdem Polatoğlu (Prof. Dr., Yıldız Teknik Üniversitesi - Jüri Başkanı), Ş. Tülin Görgülü (Prof. Dr., Yıldız Teknik Üniversitesi), Kayahan Türkantoz (Prof. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi), F. Pınar Arabacıoğlu (Doç. Dr., Yıldız Teknik Üniversitesi), Dilek Yıldız (Doç. Dr., İstanbul Teknik Üniversitesi), Boğaçhan Dündaralp (Mimar, ddrlp Mimarlık ve Tasarım Hizmetleri), Erhan Vural (Y. Mimar, Aboutblank Mimarlık & Kentsel Tasarım) isimler yer aldı.

Yarışmayı kazananların tam listesi için tıklayınız.

https://www.ogrenciprojeyarismasi.com/2020_Cuhadaroglu_Ogrenci_Proje_Yarismasi_Kazananlar.pdf


İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ
More than one Google Analytics scripts are registered. Please verify your pages and templates.